Thursday, March 6, 2014

Bantal Ucapan HB

Assalamualaikum.

Alhamdulillah dan selamat pagi. Kali ni tempahan awal bulan Februari. Ada dua bijik tempahan awal Februari dulu. Satu bantal ucapan 'Happy Birthday' dan satu lagi bantal nama. Saya ada beberapa tips nak bagi pada semua business owner. Bukan apa, tiba-tiba tergerak hati nak kongsi pandangan lepas mengalami situasi yang tidak memuaskan hati..hehehe

Sebagai seorang peniaga anda haruslah / hendaklah :

  1. Sabar dengan permintaan pelanggan. Mungkin ada yang cerewet dan nak mintak diskaun, tapi layan macam biasa je. Jangan naik angin tak tentu pasal. Semua orang ada perasaan, pelanggan dan peniaga. So, sebagai peniaga, kita yang harus mengawal keadaan.
  2. Jawab semua soalan dari pelanggan. Tak semestinya dia nak beli, soalan je lebih, tapi untuk menjaga nama baik perniagaan kita (walaupun meniaga kecil-kecilan), jawab semua soalan secara berhemah.
  3. Jangan paksa pembeli membeli barang kita..hehehe ada ker? Jangan nampak desperate nak suruh orang beli barang kita, menunjukkan barangan dari kita tak berkualiti walaupun sangat berkualiti!
Amboi angkat bakul sendiri nampak?! hahaha, sekarang baru lega!

Happy Birthday Teya
Saiz : L 17 inci x 11 inci
Material : Soft cotton + felt
Tempahan dari UPNM Sungai Besi

Dania
Saiz : M 11 inci x 8.5 inci
Material : Flannel + felt
Tempahan dari Seri Kembangan

Sebarang tempahan bantal boleh rujuk di sini -----> Tempahan
Arghhhh...cepatnya masa berlalu kan, sekejap je dah bulan Mac 2014, makin hari makin tua mokcik ni, bekalan amalan dah cukup ke? :))

"Demi masa. Sesungguhnya semua manusia itu di dalam kerugian, kecuali mereka yang beriman dan beramal soleh. Dan berpesan pesan pada kebaikan, dan berpesan pesan pada kesabaran."

Sekian ^_^


7 comments:

  1. sabar ek nanti akak tempah untuk Ash pulak...

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. a'a.. sabar tu yang penting wlau kt mna2 pn :)

      Delete
  3. jgn lupa tulis 'only for serious buyer'.senang citer ;)

    p/s cute bantal tu

    ReplyDelete
  4. comelnyaaa ! suka tgk bantal cute2 camtu

    ReplyDelete
  5. Salam. Kalau tempah brapa lama dijangka siap?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cheeky Quotes