Friday, February 28, 2014

Tempahan Bantal Bulan Januari

Assalamualaikum.

Salam Jumaat, banyakkan berselawat dan baca Al-Fatihah ye. Update tempahan bantal lagi. Alhamdullilah, rezeki tak putus dari Allah. Yang penting kita usaha dan tawakal. Sekarang ni nak update tempahan bulan Januari, ada beberapa bijik je lagi nak menunjuk kat sini.. hahahaha. Tempahan bulan Februari ni saya update bulan Mac nanti, haha aci tak? Kamon la, pemalas tapi ada hati nak berbelog! hehehe, jom cekidaut saki baki tempahan bulan Januari haritu..

Saiz : L 17 inci x 11 inci
Material : Cotton + Felt
Text : Sweet 19 Miera Syera

Saiz : M 11 inci x 8.5 inci
Material : Flannel + Felt
Text : Zulfaizan

Saiz : 10 inci x 10 inci
Material : Cotton + Felt + Fabric paint
Text : TQ Thank You

Siapa lahir 29 Februari? Alamak, ampun takde birthday present tahun ni...
hehehehehehhe

Sekian ^_^


Thursday, February 27, 2014

Petua Menjaga Kulit & Rambut

Assalamualaikum.

Sekarang ni walaupun banyak sangat produk dan teknologi untuk mencantikkan diri, tapi petua menjaga kecantikan secara semulajadi juga masih diamalkan. Ni serba sedikit yang boleh saya kongsikan untuk diamalkan. Yang penting rajin ye jelitawan sekalian..hehhehe

Petua menjaga Rambut & Kulit kepala :
  1. Lumurkan santan segar dikepala selama beberapa minit. Kalau boleh lebih kurang 30 minit macam tu la. Biarkan. Pastikan santan meresap ke kulit kepala dan sapu sikit kat rambut. Lepas tu bilas sampai bersih.
  2. Ambil daun pucuk manis, tumbuk atau lumatkan dan sapu di kulit kepala. Sesuai untuk melebatkan rambut. Insyaa Allah berkesan sebab ada testimoni...hahahaha, macam ni pun ada testimoni!
  3. Amalkan pemakaian minyak rambut setiap malam sebelum tidur, dan esok paginya bila mandi bilas dan syampoo sampai bersih. Pakai malam supaya minyak tu mesra dengan kulit kepala.
  4. Jangan biarkan rambut terdedah kepada cahaya matahari terlampau lama. Boleh rosakkan rambut dan meningkatkan jumlah kelemumur! Kesimpulannya, pakailah tudung...hehehe
  5. Minumlah Radiance Signature untuk penjagaan rambut dari dalaman... hehehe
Petua menjaga Kulit Muka :
  1. Parut seketul ubi kayu dan tampalkan pada muka. Biarkan hingga kering, dan basuh dengan air suam. Amalkan setiap malam untuk melembutkan kulit muka.
  2. Sapukan muka dengan putih telur. Biarkan selama 30 minit atau sampai kering. Kemudian basuh sehingga bersih. Buat dalam 3 kali seminggu.
  3. Pakai bedak sejuk yang dicampur dengan sedikit kunyit. Kunyit membantu melembutkan kulit muka, memang berkesan sebab saya sendiri amalkan.... kalau rajin..hehe 
  4. Banyakkan minum air kosong atau air suam setiap hari. Boleh buang toksin dalam badan dan bersihkan badan dari dalaman.
  5. Amalkan pengambilan kolagen atau supplement tambahan contohnya Radiance Signature..
radiance signature
Testimoni pengguna Radiance Signature. Jerawat cepat mengecut dan muka semakin glowing.

radiance signature
Radiance Signature Whitening and Glowing. Dalam bentuk sachet dan mudah untuk diambil. 1 kotak mengandungi 20 sachet.

Proses Radiance Signature terhadap tubuh badan :

  1. Merawat dalaman badan terlebih dahulu sekiranya dalaman badan mempunyai masalah.
  2. Merawat dan menggantikan sel kulit mati
  3. Menambah kandungan kolagen dalam badan
  4. Menjadikan kulit cerah dan gebu secara sekata.
Untuk pembelian boleh hubungi seperti berikut :

SMS/Whatsapp : 017-571 6759 (Ain)
Member ID : RSA0018

Sekian ^_^

Tuesday, February 25, 2014

Bantal Tema Kucing Montell~

Assalamualaikum.

Amboih, awal bebenor menaip harini.. Harini mood banyak baik, rajin la mengupdate belog. hehe, jom tengok design bantal terbaru dari Lime Like Shop. Bertemakan kucing tembam yang montelllll~
Peminat-peminat kucing dan pencinta-pencinta kucing sekalian kalau berminat boleh masuk order okay. Nah tengok...!!!

bantal
Design Kucing Oren
Saiz : 12 inci x 12 inci
Material : Flannel + Felt

bantal
Design Kucing Putih
Saiz : 13 inci x 13 inci
Material : Flannel + Felt
Tambahan : Lining tepi

Meowwwwww... Harga untuk design ni berbeza ye daripada design bantal nama.

Untuk prosedur tempahan bantal boleh rujuk di sini ----> Tempahan

Lime Like Shop  

Sekian ^_^


Monday, February 24, 2014

1001 Khasiat Radiance Signature

Assalamualaikum.

Lepas bantal, Radiance Signature. Dah macam kedai rojak dah belog ni.. hehehee, takpela, pembaca boleh dapat 1001 barang dalam belog ni 2 3 bulan lagi...hahahahaha
Akan datang, akan datang... ^_^

Okay, ni info pasal Radiance Signature. Sesuai sangat dengan korang yang nak putih dan gebu di samping khasiat kesihatan yang lain.

Kecantikan :
- Mencerah dan menggebukan kulit seluruh badan
- Memberikan kulit yang cantik dan sihat
- Menjadikan kulit glowing secara semulajadi
- Mengecut dan menghilangkan jerawat
- Menghilangkan kulit kusam dan tidak bermaya
- Menghilangkan jeragat
- Menghilangkan sel kulit mati
- Mengecilkan pori-pori
- Meningkatkan kandungan kolagen dalam badan

Kesihatan :
- Menstabilkan tekanan darah
- Menstabilkan hormon lelaki dan wanita
- Merawat ekzema
- Merawat resdung
- Merawat rambut gugur dan tidak bermaya
- Melawaskan pembuangan
- Merawat keputihan pada alat sulit wanita
- Bertindak sebagai anti-body
- Memberikan tenaga serta merta
- Merawat dan mencuci buah pinggang
- Meningkatkan daya ingatan

Bentuk Badan Yang Ideal :
- Mengawal berat badan
- Membuang toksin dalam badan
- Memberikan rasa kenyang
- Meningkatkan kadar metabolisma badan

Duta dan pengguna Radiance Signature. Alhamdulillah makin cantik dan berseri orangnya.

Cara Pemakanan :
- Hanya koyak hujung sachet dan minum
- 1 sachet di waktu malam sebelum tidur

Kesan Terbaik :
- 1 sachet waktu pagi sebelum sarapan
- 1 sachet waktu malam sebelum tidur

==========================
HARGA PROMOSI DAH TAMAT
==========================

Harga Semenanjung Malaysia :

1 kotak = RM 180
2 kotak = RM 350
3 kotak = RM 520

Harga Sabah Sarawak :

1 kotak = RM 190
2 kotak = RM 370
3 kotak = RM 550

Nota : Saya adalah pengedar sah Radiance Signature.
Member ID : RSA0018 (Ain)

Untuk mengelakkan anda membeli produk palsu, pastikan penjual anda mempunyai Member ID ye. Senarai pengedar sah boleh semak di link ini :

Sekian. Selamat Mencantikkan diri anda. Jom cantik dalaman dan luaran!

Bantal Nama Yang Gebu =)

Assalamualaikum.

Macam biasa la, kalau tuannya tak puji siapa lagi nak puji kannn....hehehehehehe. Alhamdulillah, bantal-bantal ni dah lama siap dan dah selamat dipos ke tangan penempah masing-masing. Tangan ni je malas nak update belog beliau, lalu tergendalalah perkembangan terkini hasil dari beliau. Ecewahhhh.. ^_^

Jom tengok ada 3 bijik bantal saya update sekaligus, boleh cuci mata yer. Tiga-tiga ni siap pada awal bulan 1 haritu, sebulan lebih baru nak tunjuk, bagus kan?? hahaha

Bantal Nick Uqasyah
Saiz : L 17 inci x 11 inci
Material : Flannel + Felt
Tempahan dari Petaling Jaya, Selangor

bantal
Bantal Qistina
Saiz : M 11 inci x 8.5 inci
Material : Soft cotton + Felt
Tempahan dari Kuala Lumpur

bantal
Bantal Juliaha
Saiz : A 20 inci x 10 inci
Material : Soft cotton + Felt
Tempahan dari Temerloh, Pahang

Untuk tempahan bantal boleh rujuk di sini ------> Tempahan

Lime Like Shop  

Sekian ^_^


Wednesday, February 19, 2014

Jom Cantik & Berseri Dengan Radiance

Assalamualaikum.

Alhamdulillah, saya nak berkongsi sikit testimoni saya sendiri lepas consume kolagen terbaik yang berasaskan pemakanan sunnah ni. Memang best sangat-sangat, dapat manfaat yang banyak dalam hanya 1 produk sahaja. Nak tahu kenapa? Jom saya senaraikan secara ringkas.

Manfaat sampingan pengambilan Radiance Signature Whitening & Glowing :

1- Mengurangkan senggugut
2- Mengamalkan pemakanan Sunnah setiap hari. (Paling best!!)
3- Dapat kulit yang cantik, bersih & sihat dari dalam.
4- Terdapat madu dalam Radiance (Ubat segala penyakit, InsyaAllah)
5- Memudahkan pelawasan
6- Rambut semakin lembut & mudah diurus
7- Semakin bertenaga, dah tak lesu masuk kerja..hehe

Okay, semua list kat atas ni testimoni saya sendiri tau. Mula mula memang tak sedar, tapi bila aktiviti harian rasa laju je, baru sedar semua kebaikan Radiance ni. Aktiviti harian maksudnya, senang nak bangun tidur, senang nak membuang & bila cuci muka segar bugar je rasanya....hehehehe

Ini la rupa Radiance Whitening tu, dalam bentuk sachet. 1 kotak ada 20 sachet

Cara pengambilan :
- 1 sachet sebelum sarapan
- 1 sachet sebelum tidur

Kulit jadi cantik & glowing glowing secara semulajadi. Ni salah seorang pengguna Radiance. Dia dah consume hampir 2 bulan.

HARGA ASAL : RM 180 / RM190 SS

HARGA PROMOSI :
 1 Kotak = RM150 / RM160
2 Kotak = RM290 / RM310
3 Kotak = RM430 / RM460

Untuk pembelian boleh whatsapp : 017-571 6759
Email : lime_like@yahoo.com

Sekian ^_^

Friday, February 14, 2014

Candy Colour Pillow

Assalamualaikum..

Salam Hari Jumaat, penghulu segala hari. Lama bebenor tak update blog. Banyak gambar bantal nak tayang kat blog ni tapi takde kesempatan lagi...harharhar. Jom tengok, kali ni entri pendek je, korang tengok gambar je lah yerr..





Candy Colour Pilloww
Saiz : M 11 inci x 8.5 inci
Material : Soft cotton + felt
Jumlah : 4 biji
Tempahan dari Bandar Tasik Selatan.

Sekian ^_^


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cheeky Quotes